Младежкият консервативен клуб остро осъжда направеното от лицето Николай Малинов – депутат от преименувалата се Българска комунистическа партия, издател на правителствения официоз в-к „Дума“, председател на сдружението на русофилите в България – изказване, направено на 18.03.2014 г. в предаването „Референдум“ по Българската национална телевизия, което гласи:

„Бих желал да честитя на всички православни славяни в света победата в Третата кримска война и да напомня, че след Кримската идват Балканите по южния път и смятам, че можеме да се поздравиме поне русофилите на тази маса…“

Напомняме на всички български русофили, че съгласно чл. 2, ал. 2 от Конституцията на Република България, която техният предводител, в качеството си на депутат в българското Народно събрание, е длъжен да защитава „териториалната цялост на Република България е неприкосновена“, а съгласно чл. 4, ал. 3 от Конституцията „Република България участва в изграждането и развитието на Европейския съюз“.

Изказването на „народния“ представител, което призовава една част от българските граждани, определящи се като русофили, да се поздравят с предстоящето посегателство върху суверенитета и териториалната цялост на Република България и отклоняването от свободно избраната от нея евро-атлантическа ориентация, от страна на диктаторския режим на подполковника от КГБ Владимир Путин, по същество погазва и двете конституционни разпоредби. Нещо повече – то дава положителна оценка на едно бъдещо установяване на еднопартийна про-руска диктатура, по примера на случващото се днес в Крим, което представлява нарушение на нормата на чл. 1, ал. 3 от Конституцията, съгласно която:

„Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.“

Не може да бъде подмината и двусмислената позиция на партията на депутата – русофил БСП (бивша БКП), която вече близо седмица пази мълчание и не осъжда действията на своя съпартиец и издател на партийния ѝ орган. Оглушителното мълчание по толкова скандален въпрос на практика се явява съгласие с думите на толкова важен член на управляващата партия. То за пореден път демаскира БСП като противоконституционна и противобългарска партия и като достоен приемник на партията, която измисли „македонската нация“ и проведе насилствената македонизация на Пиринския край, която напълно подчини суверенитета, външната политика и икономиката на България на СССР и която планираше дори формалното присъединяване на България като шестнадесета република на Съветския съюз. Блян, който, видно от изказването на члена на БСП Малинов, е жив в нечии умове и до днес.

Настояваме всички компетентни институции в Република България, включително Президентът, Конституционният съд и Главният прокурор, да се самосезират или да бъдат сезирани от компетентните за това лица за тази тежка провокация срещу суверенитета и цивилизационния избор на страната ни от страна на депутата Николай Малинов, а общественото мнение нека съди поведението на излъчилата го партия, БСП.

Гр. София, 24.03.2014 г

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d блогъра харесват това: