Младежки консервативен клуб остро възразява срещу поставянето на билбордове от кампанията „Няма страшно, това е само любов“ в различни градове на България.

Държим да уточним, че поводът за нашата реакция не е посланието само по себе си. Макар да не одобряваме публичните демонстрации на сексуалност (нещо дълбоко лично и интимно), ние уважаваме принципите на демокрацията и плурализма, според които всеки има право да популяризира възгледите си в рамките на закона, а останалите сме свободни да се съгласяваме с него или не. Причината за нашето притеснение е от съвсем друго естество.

Поставянето на тези билбордове не е частна инициатива на група неправителствени организации, а проект по европейска програма и синьото знаме с 12 звезди стои редом до ЛГБТИ-посланието. Това създава опасното внушение, че не просто Европейският съюз окуражава разпространението на ЛГБТИ-пропаганда, а че между европейските ценности и джендър идеологията има знак за равенство – нещо, което ние категорично отхвърляме, като същевременно не осъждаме ничии сексуални предпочитания.

Не вярваме, че всичките 28 суверенни правителства на страните членки биха одобрили подобна акция, което е единствения начин тя да бъде легитимна и да може да говори от името на ЕС.

Силно се съмняваме, че тази инициатива ще повиши нивото на толерантност към нетрадиционната сексуална ориентация в нашето общество и реакциите във Варна и Бургас доказват това. Опасяваме се обаче, че подобни действия могат да предизвикат антиевропейски настроения сред българските граждани.

Днес, повече от всякога, имаме нужда от обединение на българите зад европейския избор. Този избор е обект на нападки, хибридни атаки и мръсна кампания. И точно сега определени групи поставят част от личния живот на човека над общия интерес и свързват ЕС с противоречиви за българското общество въпроси от строго лично естество. 

Поддържането на високи нива на одобрение на членството на България в ЕС е стратегически национален интерес. Ерозирането на тази обществена подкрепа е безотговорност, граничеща с национално предателство. 

Съществуват сили, които се възползват от слабостите на ЕС, за да тласнат България в друга геополитическа посока. Недопустимо е да им се помага чрез такива провокации.

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d блогъра харесват това: