Ние, членовете на Младежки консервативен клуб, изразяваме остро възмущение от опитите за репресия от страна на европейските институции спрямо една държава-член на ЕС – Унгария. Възмутени сме от тоталитарния стил, с който обединените сили на европейския „либерален консенсус“ (социалисти, либерали, „зелени“, крайна левица и по-голямата част от ЕНП) тръгнаха на разправа с един свой политически опонент в лицето на Виктор Орбан.

Недоумяваме защо мнозинството от членовете на Европейския парламент се доверява на информацията в един доклад, в който липсват достатъчно факти. В същото време бе неглижиран подробен документ, издаден от унгарското правителство, в който се отговаря на критиките, поместени в доклада „Сарджентини“.

Намираме за проява на политическо безочие, цинизъм и лицемерие европейските либерали да обвиняват Виктор Орбан в потъпкване на свободата на словото, докато в други държави-членки на ЕС, граждани биват арестувани за изразяване на мнение в социалните мрежи. За тези страни обаче наказателни процедури по чл.7 (1) от Договора за ЕС няма.

В същото време сме далеч от мисълта, че Унгария е абсолютно изрядна по отношение на нормите, записани в Договора за ЕС (демокрация и „европейски ценности“). Смятаме, че достигането на тези норми минава през конструктивен диалог, в който по-утвърдени демокрации да споделят своя положителен опит, а не през репресивни мерки.

Що се отнася до т.нар. „европейски ценности“, крайно време е да се заяви, че те са по същество християнски ценности и са формулирани в десетте Божи заповеди, а не са това, което днешният либерален мейнстрийм се опитва да ни убеди.

Действията на европейския „либерален консенсус“ спрямо Унгария и унгарската нация са изключително вредни и на границата на престъпната безотговорност. Те рушат европейското единство, отслабват Европейския съюз, подкопават авторитета на европейските институции и в крайна сметка засилват евроскептичните и откровено антиевропейски настроения сред гражданите на ЕС. Възмездието за тях най-вероятно ще дойде на следващите евроизбори. Но има ли как да бъдат поправени щетите, които те в момента нанасят на европейската идея?

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d блогъра харесват това: