Членове на Един завет и Младежки консервативен клуб отдадоха почит към разстреляните в нощта на 1 срещу 2 февруари 1945г. регенти, царски съветници, министри, депутати и висши офицери.
И тази година спазихме традицията на Един завет да се съберем в навечерието 1 февруари, от няколко години официален Ден за почитане паметта на жертвите на комунистическия терор, и да припомним за погубените в онази зловеща нощ преди 71 години. От името на клуб „Един завет“ бе поднесен венец на стената с имената на жертвите на комунизма, а пламъкът на свещите (подредени този път във формата на траурен християнски кръст) отново озари пространството до параклиса в градинката пред НДК.
„За поредна година сме се събрали за да почетем българските държавници и офицери, жертви на „Народния съд“. Нашата мисия е да пренесем тази памет във времето, да упорстваме в това свое усилие, докато то бъде прието от обществото и паметта за тези покойници стане част от националната памет. Има добри знаци в тази посока” – каза председателят на Клуб „Един завет” Борис Станимиров.
„Нека не забравяме, че тези хора, освен държавници, политици или военни, са били преди всичко хора като нас – със семейства, с мечти, с деца, с родители. Хора, за които някой злодей е решил, че пречат на идеологията му и трябва да бъдат унищожени. Нека си дадем сметка, колко ужасно е това и да не допуснем никога да се случи отново!” – добави г-н Станимиров.
Бог да ги прости осъдените от „Народния съд” и всички останали жертви на комунистическия режим!

Share This

Share This

Share this post with your friends!

%d блогъра харесват това: